Hamarosan hatályba lép a márciusban megjelent kormányrendelet, amelynek értelmében 2018. július 1-jétől a “B” kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges KRESZ-vizsgáért ténylegesen megfizetett tanfolyam- és vizsgadíjak visszaigénylésére van lehetőség.

Ingyenes elméleti tanfolyam és vizsga

Lássuk a részleteket!

Kik veheti ezt igénybe?

Azok, akik a rendelet hatálybalépését követően (azaz 2018. július 1-jétől) letett sikeres közlekedési alapismeretek vizsga napján a 20. életévüket még nem töltötték be.

Meddig lehet igényelni a vizsgadíjat?

Az igénylést a KRESZ-vizsgát követő egy éven belül lehet benyújtani. Ha benyújtottátok, akkor az eljárás 30 napig tart.

Mekkora a visszaigényelhető összeg?

A támogatás mértéke a közlekedési alapismeretek tanfolyam díjának és a sikeres közlekedési alapismeretek vizsga díjának ténylegesen megfizetett összege, de legfeljebb 25 000 forint.

Hol és hogyan lehet visszaigényelni a kifizetett összeget?

A támogatás megállapításáról a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (NYUFIG) dönt. A Magyar Államkincstár honlapján találjátok majd meg azt a nyomtatványt és elektronikus űrlapot, amellyel visszaigényelhetitek a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját.

A támogatás megállapítására irányuló eljárás költségmentes.

A kérelmezőnek hitelt érdemlően igazolnia kell a díjak befizetését, azaz számlát kell benyújtania.

A támogatást a NYUFIG a támogató határozat kiadását követő 13 napon belül utalja át a kérelmező előzőleg megadott bankszámlájára.

További információért KATTINTS IDE.

A támogatás iránti kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál kell előterjeszteni az e célra rendszeresített formanyomtatványon vagy elektronikus űrlapon. (Postacím: Budapest, 1820).

papíralapú formanyomtatvány itt érhető el.