A K.O. Autós-és Motoros Iskola gyakorlatában is egyre elterjedtebb, hogy a tanulók az e-learninget választják, azaz saját tempójuk szerint, online szeretnék elsajátítani az egyes tanfolyamokhoz tartozó elméleti ismereteket. Blogbejegyzésünkben a leggyakrabban felmerült kérdésekre szeretnénk választ adni, ezzel is segítve a döntést a tanulási formák között. Ha általános kérdésekre is kíváncsi vagy, olvasd el korábbi bejegyzésünket: Jogosítványt szeretnék – kérdések és válaszok.

Jogsi online? – kérdések és válaszok.

Lássuk a kérdéseket!

1. Mi az az e-learning képzés?

Az e-learning képzés során a gépjárművezetői tanfolyamok elméleti tananyagát elektronikusan sajátíthatod el, csak egy számítógépre és internetre van szükséged. Az ismeretek rögzülését szituációs gyakorlatok, tesztek és interaktív animációk teszik könnyebbé.

2. Hogyan tudok hozzáférni a tananyagokhoz?

Az akkreditált tananyagok csak az autósiskolákon keresztül érhetőek el, azaz várunk a K.O. Autós- és Motoros Iskolában (Kecskemét, Nagykőrösi u. 37.) ahol tanulói szerződést kötünk Veled. A megkapott hozzáféréssel a www.etitan.hu oldalon elérhetővé válnak számodra a tananyagok.

3. Mely kategóriák esetén van lehetőség online tanulni?

Gyakorlatilag szinte minden kategória esetén választhatod ezt a képzési módot a K.O. Autós-és Motoros Iskolában: AM, A1, A1(B), A2, A kategóriák, valamint B, C, CE és D kategóriák esetén is.

4. Meddig tart az online elméleti tanfolyam?

Az online tanfolyam maximum 90 napig elérhető, 60 óra hozzáférés biztosított a programhoz, ezen idő alatt kell feldolgozni a teljes tananyagot. Ha a tanuló eléri a 90 napot, vagy a 60 órát, nem tud tovább belépni a felületre, csak pótdíj ellenében. Ez azonban nem jellemző, a 60 óra bőven elegendő a tanulásra, a 90 napos határidőre azonban sokan nem figyelnek.

5. Miért előnyös az online tanulás?

Természetesen minden tanuló más. Van, aki a tantermi képzést részesíti előnyben, mert tud kérdezni az oktatótól.

Ha az interneten való tanulást választod:

  • bárhol, bármikor tanulhatsz, a saját tempód szerint
  • a program korszerű ismeretszerzési lehetőséget biztosít (interaktív, multimédiás tartalmak)
  • tesztelési lehetőséged van, az egyes kategóriákhoz tartozó hatósági vizsgakérdésekkel

6. Kiknek ajánlható az online tanfolyam?

Mindenki számára hasznos lehet, aki szorosabb időbeosztással rendelkezik, munka, vagy iskola mellett végzi a tanfolyamot. Kismamák számára is hasznos lehet, hiszen akkor tanulhatnak, amikor éppen ráérnek.

+ 1 kérdés, ami nem csupán az online tanfolyamokra vonatkozik, de fontos!

A tanfolyamot követően meddig lehet KRESZ vizsgázni?

A tanfolyam kezdéstől (online képzés esetén az első belépéstől) számított 9 hónapon belül el kell menni vizsgázni és a tanfolyam kezdetétől számított 1 éven belül sikeres KRESZ vizsgát kell tenni.

Amennyiben ezen feltételek valamelyike nem teljesül, az elméleti képzést újra meg kell ismételni.

Természetesen a fenti, általános kérdések mellett lehetnek az egyéni igényekhez alapján felmerülő kérdések, amelyeket iskolánkban személyesen, vagy telefonon (70/492-5849) is szívesen megválaszolunk, illetve Facebook profilunkon keresztül is küldhettek nekünk üzenetet.