A Jakabszállási Repülőtéren tartottunk az idei év első motoros vezetéstechnikai tréningjét. Az előző évekhez képest több új pályaelemmel gazdagítottuk a kizárólag gyakorlati képzést, amelyek még a rutinos motorosoknak is okoztak meglepetést.

Gurubi Csaba

A tréninget vezető oktatót, Nagy Zoltán kérdeztük a tréning tapasztalatairól.

Zoli, hány fővel és milyen tematika alapján zajlott a tréning?
18 fő vett részt a múlt heti eseményen. Érkeztek gyakorlott és kevésbé rutinos, szinte kezdő motorosok is. A cél az volt, hogy a kezdőket felzárkóztassuk és olyan tudást adjunk át számukra, amelyet az utakon jól tudnak hasznosítani, de fontos volt, hogy a gyakorlott motorosoknak is tudjunk újat mutatni. Egy változatos, hosszú pályát építettünk, a kezdőkkel külön is foglalkoztunk.

Miben volt más az idei tréning, mint az eddigiek?
Számos új elemet készítettünk a tréningre, és a gyakorlás után távmotorozás szerveztünk, amit sajnos az eső miatt le kellett rövidítenünk.

Megválasztottátok a nap legjobb motorosait, mi alapján döntöttetek?
A begyakorolt pályán a nap végén versenyt rendeztünk a motorosok között, a cél az volt, hogy hiba nélkül a lehető legrövidebb időn belül teljesítsék a pályát.
Gurubi Csaba teljesített a versenyen legjobban, 1 perc 26 mp-es idővel.

Az idén még egy motorosoknak szánt rendezvény lesz nemsokára, ugye?
Igen, május 25-én tartunk egy következő tréninget, amely szintén Jakabszálláson lesz. Van még lehetőség jelentkezni, személyesen az autósiskolában, várunk mindenkit szeretettel!

A program részleteit itt megtalálhatják az érdeklődők: Motoros vezetéstechnikai tréning 2019. május 25.